#sonümit 3. sayısı yayında!

İzlenebilir ilk edebiyat dergisi #sonümit’in üçüncü sayısı yayında.


2012 yılında fanzin olarak yayın hayatına başlayan Son Ümit, video dergi formundaki ilk sayısını 2018 yılında yayınlamıştı. Pandemi ile beraber yayınlarına ara veren derginin üçüncü sayısı 26 Ocak’ta yayınlandı. “Çocuk ve Edebiyat” üzerine yoğunlaşan dergiye Yalvaç Ural, Mustafa Delioğlu ve Bâki Ayhan T. gibi edebiyat dünyasının yakından tanıdığı isimler konuk oluyor.


Acapella
Yazar ve şairlerin eserlerini kendi seslerinden dinleyebildiğimiz seride Yalvaç Ural, Guguk Kuşu şiirini seslendiriyor.

İşin Mutfağı
Ressam ve illüstratör Mustafa Delioğlu, çocuk kitaplarının göz ardı edilen kahramanları çizerlerden ve çizerlerin çocuk kitabına etkilerinden bahsediyor.

Dosya: Çocuk ve Edebiyat
Yazar, akademisyen ve çocuk psikologlarının gözünden çocuk edebiyatının geçmiş ve geleceği hakkında detaylı bir inceleme sunan dosyada; Yalvaç Ural, Dilek Tüfekçi Can ve Mehmet Teber yer alıyor. Dünyada ve ülkemizde çocuk edebiyatı yaklaşımları, kitaplardaki pedagojik yeterlilik ve dijital okur-yazarlık konuları masaya yatırılıyor.

İzlence
Onur Yar, Bâki Ayhan T.’nin “Sevgilim Çocukluğum” şiirini seslendiriyor. Müziğini Mert Dizdar’ın bestelediği şiir klipinde Kerem Tosun ve Hüma Tosun baş rolü paylaşıyor.

Miras
Ahmet Şahin İzgü, babası Muzaffer İzgü’nün bilinmeyen yönlerini, unutamadığı anılarını anlatıyor.

Z Raporu
2023 yılında dünyada ve ülkemizde çocuk edebiyatındaki gelişmelerin z raporu alınıyor.


Ayşe Hilal Ezber, Nezafet Büşra, Mustafa Söğüt, Sevde Uzunoğlu ve Şeyma Acıgöz editörlüğünde hazırlanan derginin yayın yönetmenliğini Burak Çakır üstleniyor. Müzikler ise Efe Cantosun, Mert Dizdar, İstanbul Sound Desing imzası taşıyor. Dergi YouTube üzerinden ücretsiz bir şekilde izlenebiliyor:





Popüler Yayınlar