Fanzinin Tüm Sayıları Bir Arada

Son Ümit Fanzin Arşivini Okurlara Açtı

 

Ankara’da 2012-2015 yılları arasında yayımlanan Son Ümit Fanzin yıllar sonra “Nostalji Kuşağı” projesiyle geçmiş sayılarını yeniden düzenledi ve dijital mecralarda yayına sundu. Toplamda on bir sayı devam eden fanzin, lise öğrencileri tarafından hazırlanarak Ankara merkez olmak üzere; İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir ve Elazığ’da edebiyatseverlerle buluşuyordu.

 

Ücretsiz yayımlanan fanzin; döneminde on binlerce okura ulaşmış, pek çok genç kalemin edebiyata ve süreli yayınlara giriş kapısı olmuştu. Fanzin, beş yıllık bir aradan sonra yine ücretsiz olarak dijital platformlarda okuyucuya sunuldu. Son Ümit Fanzin yayın yönetmeni Burak Çakır, düzenlemeleri tasarım özelinde gerçekleştirdiklerini, yazılı ve görsel eserlere mümkün olduğunca müdahale etmediklerini belirtti.



Video Sanat Dergisine Dönüşmüştü

 

Son Ümit Fanzin 2019 yılında bu kez de Türkiye’nin izlenebilir ilk video sanat dergisi olarak yayın hayatına başlamıştı. Sanat dünyasının pek çok değerli ismini barındıran dergi pandemi sebebiyle yayın hayatını geçici olarak durdurdu. Derginin yayınlanan sayıları ise hâlen YouTube platformu üzerinden takip edilebiliyor.

Popüler Yayınlar