Söyleşi; Ahmet Suat


 

 

1-Merhaba Ahmet Bey, öncelikle söyleşi talebimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başlangıç olması için Ahmet Suat kimdir?

Selamlar…

Ben Ahmet Suat... Sivas'ta yaşamaktayım. Sivas'ın ilçesi olan Zara'daki bir lisede Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapmaktayım... Çocukluğumdan beri yazma-okuma benim en büyük alışkanlığım ve zevkimdir... Çok küçük yaşlarda annemin teşviki ve yol göstericiliğiyle günlük yazmaya başlamıştım. Bu belki de hayatımda övündüğüm tek şey. Kendimle yüzleşmeyi, kalemimi kuvvetlendirmeyi o yaşlarda öğrendim.

 

2-Yakın bir zamanda ilk kitabınız olan “Umud Aşk” basıldı ve kısa bir sürede ikinci basıma ulaştınız. Bize kitabınızdan bahsedebilir misiniz? Ne anlatıyor Umud Aşk?

 

 Yazdığım bu ilk eser kolay okunan bir roman. Yer yer eğlenceli yer yer hüzün dolu sayfalardan oluşuyor... Akıcı olan, okurken bir sonraki sayfayı merak ettiren kitabım henüz mezun olmuş genç bir öğretmenin sıra dışı yaşamını anlatır, eğlenceli ve bir o kadar da içinde eridiği yoğun duygu karmaşışıyla okuyucuyu hüzne boğuyor ve imkânsız bir aşkı farklı bir bakış acısıyla anlatıyor.

 

                a-Kitabınız bir şarkı/türkü olsa ne olurdu?

Kitabım bir şarkı olsaydı içten gelen heyecanla ve yaşama arzusuyla dünyayı yeniden ele aldıran bir şarkı olurdu...

 

3-Kendinizi Türk Edebiyatında nerede görüyorsunuz, ileride nerede olmak istiyorsunuz?

Kendimi; edebiyat dünyasında farklı bir ses, ince bir dokunuş olarak görüyorum...

 

4-Toplum-Yazar ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz? Toplum, yazarı anlayabiliyor mu veya yazarlar okuyucularına yeterince ulaşabiliyor mu?

Bütün insanların anlatabileceği bir dünyası vardır ve bazıları bu dünyayı kâğıda dökerler... İşte bu kişiler yazarlardır... Toplum yazarları anlar, geç de olsa anlar... Yüzyıllar sonra olsa da...

 

5-Birçok yazar kitaplara olan ilgisizlikten şikâyetçi, okuyan bir toplum olmadığımız vurgulanıyor sıkça. Sizce ülkemizde edebiyatın yeri neredir?

Maalesef ülkemizde bir kitabın tanınması ve okuyucuya tarifi yüksek maliyetlerin ödenmesi sonucu reklamla yapılabilmekte... Öyle kusursuz eserler var ki tanıtılmadığı için kayıp gitmekte karanlığa... Bu beni üzüyor çünkü yazar, yazmanın dışında bir de yazdıklarını tanıtmakla uğraşıyor. Bu sebeple okuyucuyu ilgisinden veya ilgisizliğinden dolayı suçlayamam...

 

 

6-Yakın bir zamanda bizleri bekleyen bir projeniz var mıdır?

Şu an bir tiyatro eseri üzerinde çalışıyorum… Yakın bir zamanda okuyucuyla buluşacak umarım…

 

7-Son olarak okuyucularımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı Ahmet Bey?

Son olarak mesajım; lütfen en iyi arkadaşınız kitaplar olsun... Teşekkürler...

 

 

Biz teşekkür ederiz Ahmet Bey, yazın hayatınızda başarılar…

Popüler Yayınlar